IZVOĐenje RADOVA NA OTVORENOM

Mischnix
Brzovezujuća mješavina gotovog suhog betona je učinkovita gotova smjesa koja se koristi za pričvršćivanje stupova, ograda i sl. Ova posebna betonska mješavina pruža izuzetno praktično rješenje, jer značajno skraćuje vrijeme izvođenja i minimizira potrebe za radom. Zahvaljujući sposobnosti brzog vezanja i jednostavnosti upotrebe, idealan je izbor za projekte gdje je potreban brz i pouzdan napredak radova. U nastavku dajemo pregled karakteristika, primjene i prednosti brzovezujućeg predgotovljenog betona, kako bismo bolje razumjeli vrijednost ovog inovativnog materijala u građevinskoj industriji.

Područje primjene

Preporučljivo je koristiti ga u svim slučajevima kada se stupovi i alati moraju pričvrstiti u tlo. Iznimno olakšava rad u udaljenim područjima, gdje je izvor struje teško dostupan i gdje nije moguće mehaničko miješanje materijala.

MischNix je tvornički zamiješan brzovezujući suhi beton, koji se mora miješati s vodom na gradilištu, neposredno tijekom upotrebe. Sadrži cementno vezivo, mineralno punilo i posebne dodatke.

Karakteristike i prednosti

Za pričvršćivanje elemenata koji zahtijevaju brzu montažu pod normalnim opterećenjem, npr. stupovi, lagane konstrukcije na igralištima, sušilice rublja, police itd. Nije potrebno miješanje, suha betonska smjesa se izlije na mjesto upotrebe i zatim se navlaži vodom.

Svojstva:

Tlačna čvrstoća: >20 kN/m2
Maksimalna veličina zrna: 4 mm

Pakiranje: 25 kg/vreća

Prednosti:

Veže izuzetno brzo
Jednostavna ugradnja
Nije potrebno miješanje

Proces ugradnje

Može se miješati i na tradicionalan način, ako su elementi koji se ugrađuju pod većim opterećenjem.

Vezanje smjese počinje izuzetno brzo, čime se olakšava trenutno pozicioniranje elemenata koji se učvršćuju. Ovisno o vremenskim uvjetima, privremeni nosač stupova može se ukloniti nakon 15 minuta.

Zahvaljujući posebnom sastavu, vlaga potrebna za vezivanje lako prolazi kroz smjesu, uz minimalno ispiranje veziva.

Važna informacija!

MischNix, kao i svi betonski proizvodi, zahtijeva naknadno vlaženje. Čvrstoća proizvoda može se povećati nadopunjavanjem prirodnog učinka vlaženja zemlje redovitim zalijevanjem - to je posebno korisno ako je očvrsla smjesa izložena izravnom sunčevom zračenju.
Proizvod nije konstrukcijski beton, zabranjeno ga je koristiti za temeljenje i pričvršćivanje dimenzioniranih konstrukcija (npr. temeljenje potpornih stupova zgrada, sidrenje potpornih konstrukcija itd.)