HIDROIZOLACIJA
Zahvaljujući naprednom znanju u građevinskoj kemiji, vodonepropusni materijali dostupni su u praškastom i tekućem stanju, lako se obrađuju i primjenjuju na podlogu, te pružaju odgovarajuću zaštitu od štetnog djelovanja vode u zatvorenim prostorima i površinama na otvorenom.

Njihova prednost u odnosu na tradicionalne pločaste izolacije je u tome što njihova primjena ne zahtijeva ozbiljnu opremu. Zatvorena vodonepropusna površina može se brzo stvoriti valjkom, četkom ili gladilicom, koja je također pogodna za nanošenje sljedećih slojeva i obloga. Kako bi se postigla ciljana svojstva, sadrže različita veziva i aditive, koji utječu na njihovo područje primjene. Također mogu biti cementna, cementno-disperzijska ili tekuća na bazi disperzijskih veziva.

 U nastavku možete saznati više informacija o najoptimalnijem proizvodu za hidroizolaciju ispod keramičkih obloga.
Tekuća hidroizolacija

I u ovoj fazi postoji nekoliko opcija i materijala za odabir, a na našu odluku prvenstveno utječu očekivano opterećenje i ekonomski čimbenici. Postoje hidroizolacijski materijali koji se mogu sigurno koristiti u gotovo svim uvjetima, ali bi to bio nerazuman i skup izbor u prostorijama s općenito malim opterećenjem (npr. kupaonica). Propisi za tekuću hidroizolaciju razlikuju materijale za vanjsku i unutarnju primjenu, kao i materijale koji su otporni na kloriranu vodu i mogu se koristiti u rezervoarima s pitkom vodom. Standardne oznake detaljno su navedene u nastavku. U svakom slučaju provjerite pakiranje proizvoda ili tehnički list kako biste odabrali proizvod koji ispunjava vaše zahtjeve!

Općenito se može reći da je 8110 AQUASTOP IN pravi izbor za unutarnju primjenu, dok je 8140 AQUASTOP FLEX pravi izbor za vanjsku primjenu.

 

Prilikom izvođenja hidroizolacijskih radova pozornost treba usmjeriti na detalje. Važno je uzeti u obzir unutarnje i vanjske  kutne spojeve, prodore cijevi i sl. za koje su potrebni posebni spojni elementi kompatibilni s hidroizolacijskim materijalom. Svi spojni elementi dostupni su zasebno.

SLJEDEĆE PROJEKTNE SHEME daju SMJERNICE ZA IZOLACIJU VLAŽNIH MJESTA