Područje primjene

Podloge - materijal:

Glavno vezivo

Boja

Nosivost

EN 12004-1

Grijani prostori

Preporučeno za veličinu pločica

8200 Ljepila za pločice

Odabir pravog ljepila za pločice ovisi o mnogim čimbenicima: vrsti pločica, prirodi podloge, okolišu i upotrebi (npr. u zatvorenom prostoru, na otvorenom ili u mokrim prostorijama), specifičnim zahtjevima građevinskog projekta i još mnogo toga.
Fleksibilni proizvodi mogu kompenzirati male pomake podloge, npr. u sustavima podnog grijanja, osunčanim balkonima ili u starim zgradama s drvenim stropovima. Otporni su na deformacije i minimaliziraju rizik od pucanja.
Ljepila za pločice s povećanom čvrstoćom prianjanja prikladna su za zahtjevne primjene kao što su pločice velikog formata ili na otvorenom i u vlažnim prostorima te su posebno visoke učinkovitosti.
Za instalacije na velikim površinama ili složene uzorke pločica koji zahtijevaju dulja radna vremena, Cemix nudi proizvode s produljenim otvorenim vremenom koji duže održavaju savitljivost ljepila i omogućuju dovoljno vremena za točno poravnavanje pločica.
Ljepila za pločice s posebnim svojstvima dostupna su za polaganje prirodnog kamena kao što su mramor, granit, škriljevac ili travertin. Prirodno kamenje često ima veću sposobnost upijanja vode i drugačiju dilataciju i toplinsku vodljivost od keramičkih pločica. Stoga zahtijevaju posebnu formulaciju ljepila koja uzima u obzir ove posebne značajke. Bijela ljepila za pločice su neutralna u boji kako ne bi utjecala na prirodnu boju prirodnog kamena i kako bi se izbjegla siva maglica.
Cemix nudi širok raspon kako bi osigurao najbolje moguće rezultate i izdržljivu i estetsku ugradnju.