PODNE KOSTRUKCIJE
Uloga podne konstrukcije vrlo je bitna za njenu funkcionalnost i trajnost
Ispod elegantnih pločica, luksuznog parketa ili udobnog tepiha koji krase naše podove, nalazi se ključni element koji često zanemarujemo: podna konstrukcija. Dok je naša pozornost usmjerena na gornji sloj, pravilno izvedena konstrukcija poda čini osnovu za izdržljivu i dugotrajnu površinu. Uz estetiku, razmatranje čimbenika kao što su podno grijanje i učinkovita odvodnja, ključni su u procesu planiranja, kako bi se osiguralo da se forma i funkcija besprijekorno spajaju i tvore trajno funkcionalan prostor.
DIZAJN PODNOG GRIJANJA
TRI DEBLJINE SLOJA, TRI RJEŠENJA

Kao i kod većine radova na izgradnji i obnovi, ispravan odabir materijala za sustave podnog grijanja jamči kvalitetno rješenje i trajnost. Glavno pitanje uvijek je koliko nam je prostora dostupno za stvaranje potrebnog rasporeda slojeva. Cemix u ponudi ima prikladne materijale i razna rješenja.

Više
POD I PODNE KONSTRUKCIJE
Oko vidi podnu površinu popločenu pločicama.

Kvaliteta, s druge strane, ovisi o profesionalno dizajniranom sustavu nanošenja slojeva.
Prilikom projektiranja, funkcije i aspekti navedeni u nastavku moraju se uzeti u obzir i ocijeniti pojedinačno. Zatim se može pronaći najkvalitetnije rješenje.

Više
PODNA TOPLINSKA IZOLACIJA
Kvalitetna izolacija za vaše ugodno mjesto za odmor

Glavna funkcija toplinske izolacije je osigurati toplinsku udobnost doma. Što to znači u praksi? To je ugodan osjećaj koji potiče opću dobrobit i omogućuje nam opuštanje ili rad u optimalno izoliranom kućnom okruženju.

Više
estrih
Koji estrih ugraditi i gdje?

Životni vijek poda ovisi o nekoliko čimbenika. Naravno, ovisi o površinskoj obradi, ali i o kvaliteti podloge. Nosivi i izravnavajući sloj neophodan je za postavljanje obloge podova i njihovo daljnje funkcioniranje. Ako su neravnine podloge prevelike, pod se može lokalno grubo izravnati npr. cementnim estrihom potrebne debljine.

Više
CEMENT ILI ANHIDRIT?
Odabir prave vrste estriha

Uloga estriha je izravnavanje površine poda i osiguranje njegove čvrstoće i trajnosti. Dva najčešća izbora su cementni i anhidritni estrih. Oba imaju svoje prednosti, stoga je važno razmisliti koji je idealan za vaše potrebe.

Više