Cemix

CEMIX ĆE DOŽIVJETI VELIKU TRANSFORMACIJU SVOG VIZUALNOG IDENTITETA

S ciljem olakšane identifikacije proizvoda i približavanja proizvoda krajnjem kupcu, planiramo temeljitu promjenu ambalaže Cemix proizvoda. Svaka grupa proizvoda dobit će jedinstvenu boju i četveroznamenkastu brojčanu oznaku. Istovremeno, marketinški materijali tvrtke i naša online platforma, uključujući našu web stranicu, također će proći kroz značajne promjene. Ovaj proces promjene imidža za cijelu Cemix grupu započet će krajem 2023. godine.


Novi vizualni identitet nakon promjene brenda

U studenom 2020. godine, proizvođač građevinskih materijala iz Đurđevca, koji je prethodno bio poznat kao Lasselsberger-Knauf d.o.o., promijenio je svoj brend i naziv tvrtke. Od tada, brend Cemix je prisutan u osam srednjoeuropskih zemalja, što omogućava veću suradnju i koordinaciju resursa unutar grupacije tvrtki u vlasništvu obitelji Knauf i Lasselsberger. Promjena imena značajno je ojačala našu tržišnu poziciju, ubrzala razvoj i podigla standarde usluga.

Već tada smo zacrtali dugoročnu strategiju koja uključuje transformaciju i unifikaciju našeg korporativnog imidža. Nakon višegodišnjih pripremnih radnji, ova promjena imidža će se dogoditi u Hrvatskoj, Mađarskoj i Rumunjskoj istovremeno, krajem 2023. godine.

Jedinstvena slika, jedinstvena komunikacija, jedinstven asortiman

Cilj ovih promjena koje će utjecati na cijelu grupu tvrtki je stvaranje jedinstvenog izgleda, komunikacije i asortimana proizvoda za Cemix u svim zemljama regije. Usklađivanje proizvoda unutar grupacije i unifikacija naziva proizvoda bili su ključni koraci u ovom procesu, a taj proces završen je 2023. godine.

Naš prioritet je poboljšati funkcionalnost i atraktivnost ambalaže, naglasiti profesionalnost te uskladiti i pojednostaviti komunikaciju koja se odnosi na proizvode. Osim toga, želimo da naš novi identitet još bolje naglasi kvalitetu i pruži više informacija našim kupcima.

 

Što se ne mijenja?

Iako će ova preobrazba biti značajna, postoje i elementi koji ostaju nepromijenjeni. Naš logotip ostaje nepromijenjen, kao i prepoznatljiva kobaltno plava boja koja nas karakterizira od samog početka. Također, nazivi proizvoda, poput MP 501, Flex i Styrokleber, ostaju nepromijenjeni, jer su već sami po sebi postali prepoznatljivi i doprinijeli našem statusu kao pouzdanog proizvođača visokokvalitetnih građevinskih materijala.

Što se mijenja?

Ono što se mijenja je ambalaža proizvoda. Boje, fontovi, ikone, informacije, oblici i grafički elementi koji se koriste za razlikovanje grupa proizvoda će se promijeniti kako bi omogućili kupcima bržu i bolju informiranost prilikom donošenja odluka o kupnji. Svaka grupa proizvoda dobit će jedinstvenu boju, a proizvodi će imati jedinstvenu četveroznamenkastu brojčanu oznaku na ambalaži. Sustav brojčanog označavanja proizvoda koristi se u svim tvrtkama u grupi Cemix:

Sistemi_Cemix 2023

Lako prepoznatljive ikone na ambalaži pomoći će kupcima pri donošenju odluka o kupnji. Oznake na prednjoj strani pakiranja pružit će informacije o namjeni i funkciji proizvoda, dok će oznake na poleđini pružiti važne detalje o načinu promjene. Osim toga, posebnim grafičkim rješenjima, kao što su žigovi i naljepnice, ističemo posebnosti i karakteristike svakog proizvoda.

Također, naši marketinški materijali, brošure i opisi proizvoda bit će prilagođeni novoj ambalaži proizvoda, a u bliskoj budućnosti očekujemo značajne promjene i na našoj WEB stranici. Pozivamo sve da se uvjere u potencijal naše nove ambalaže i zajedno s nama iskusite nove prilike koje nudi naš osvježeni vizualni identitet!