Cemix

U Cemixu uspjeh mjerimo kvalitetom!


Jedan od osnovnih elemenata dugogodišnjeg uspjeha tvrtke Cemix je visoka kvaliteta proizvoda. Danas vas vodimo u naš laboratorij u pogonu Đurđevac gdje se testiraju i proizvode svi naši proizvodi. Naša voditeljica laboratorija, gđa. Valentina Kertez-Bali, otkrila nam je tajne uspjeha i kontinuirane kvalitete koju održavamo već skoro 30 godina.

Možete li za početak reći nešto općenito o laboratoriju u đurđevačkom pogonu?

U našem laboratoriju u Đurđevcu radi po jedan laborant u smjeni. Laboranti su zaduženi za praćenje kvalitete ulaznih sirovina kao i našeg finalnog proizvoda. Također, u našem građevinskom laboratoriju se kontinuirano kontrolira kvaliteta naših proizvoda prema međunarodnim normama za upravljanje kvalitetom.  

Kakvu ulogu po vašem mišljenju ima laboratorij u kvaliteti Cemix proizvoda?

Za kvalitetu prozvoda konstantna tesitranja i poboljšavanja su ključ. “Laboratorij” kao takav ljudima uglavnom zvuči vrlo jednostavno i kao mjesto gdje se s proizvodom radi “tko zna što”, no tu leži ključ naše kvalitete. Mi u laboratoriju detaljno proučavamo i testiramo sve proizvode, razvijamo nove, poboljšane verzije proizvoda i sl. Uzmimo za primjer žbuku. Žbuka laiku djeluje vrlo jednostavno, no vjerujte, nije nimalo jednostavno na tržište staviti kvalitetan proizvod koji treba imati dugogodišnju trajnost, otpornost na sve vremenske uvjete, te štititi kuću. Mi u laboratoriju testiramo tu istu žbuku do krajnjih granica izdržljivosti i na tržište puštamo iznimno kvalitetan gotovi proizvod. Stoga rekla bih da je uloga laboratorija ključ koji otvara vrata prema kvalitetnom proizvodu te konstantnom održavanju te iste kvalitete.

Valentina Kertez_U Cemixu uspjeh mjerimo kvalitetom

Kako održavate svoj dugogodišnji nivo kvalitete proizvoda?

Mi u Cemixu kontinuirano testiramo i razvijamo sve naše postojeće proizvode, ali i radimo na novim. Dio smo koncerna – Cemix grupa te su naši razvojni ciljevi povezani sa najvišim standardima. Cilj nam je pružiti našim kupcima najkvalitetnije proizvode, zadovoljiti potrebe kupaca, zahtjeve i očekivanja a navedeno postižemo ulaganjem u stalni razvoj, edukaciju djelatnika te praćenje trendova modernizacije.