Cemix

Lasselsberger-Knauf nastavlja rad pod nazivom Cemix

 

Sukladno dugoročnoj strateškoj odluci vlasnika, proizvođač građevinskih materijala sa sjedištem u Đurđevcu, od 4. prosinca 2020. godine promijenio je naziv robne marke i naziv tvrtke. 


Robna marka Cemix bit će prisutna u 8 zemalja srednje Europe, pružajući članovima grupe poduzeća u vlasništvu obitelji Knauf i obitelji Lasselsberger priliku za suradnju bez ograničenja, koordinaciju razvojnih projekata i dijeljenje resursa. Promjena naziva ojačat će tržišne pozicije, pridonijet će bržem razvoju i povećanju razine usluge.

Tvrtka Lasselsberger Građevni materijali d.o.o. započela je s prodajom u Hrvatskoj 1997. godine. Rast prodaje u Hrvatskoj ubrzo je privukao interes vlasnika koji su u ljeto 2000-te godine odlučili izgraditi tvornicu i tvrtka je nastavila proizvoditi i poslovati pod nazivom Lasselsberger-Knauf d.o.o. 

Na temelju dugoročnih strateških promišljanja, vlasnici tvrtke, proizvođača građevinskih materijala s poviješću u Hrvatskoj dužoj od 20 godina, odlučili su da tvrtka Lasselsberger-Knauf d.o.o. od prosinca nastavlja raditi pod nazivom Cemix Croatia d.o.o.. Istodobno su se promijenili nazivi tvrtki u Mađarskoj i Rumunjskoj (Cemix Hungary Kft. i Cemix Romania S.R.L.).

Prema riječima Željka Pecaka, direktora tvrtke Lasselsberger-Knauf, važno je naglasiti da se tijekom studenoga mijenja isključivo naziv tvrtke i naziv robne marke. “Odluka doista ne uključuje bilo kakvu drugu promjenu, što znači da vlasnici, podaci o tvrtki, matični broj i nazivi proizvoda ostaju nepromijenjeni. Naši proizvodi s kojima se kupci i partneri susreću i dalje će biti iste kvalitete i sastava kao što su bili i do sada. U našim publikacijama i na ambalažama samo će se naziv robne marke promijeniti u Cemix ”, rekao je Željko Pecak.

Cemix je robna marka koja već postoji u Češkoj, Slovačkoj i Austriji. Češki Cemix je jedan od prvih proizvođača građevinskih materijala u toj zemlji, iako pod drugim nazivom, ali njegova je povijest dulja od 100 godina. Drugim riječima, govorimo o dobro uhodanom nazivu robne marke s ozbiljnom prošlošću i reputacijom u srednjoj Europi, naziv je kratak, lako se izgovara i lako se pamti. Osim toga, dobro funkcionira i kao akronim jer se sastoji od sljedećih sastavnica koje i same imaju samostalno značenje: CEment + MIXed = CEMIX.

Promjena naziva izuzetno je važna prekretnica u dvadesetogodišnjoj povijesti društva Lasselsberger-Knauf u Hrvatskoj. Istodobno, to je i otvaranje novoga poglavlja, za koje se očekuje da će promijeniti aktualne tržišne trendove, ne samo unutar sadašnjih granica poslovanja naše tvrtke koje obuhvaćaju tri države, već i unutar šire regije.